Olvasásra nevelés Honlap

Először érettségiztek a SANYI-sok

Email Nyomtat PDF

Sikeresen debütált az új érettségi tantárgy

Először tettek érettségit a Magyar Lapkiadók Egyesülete által fejlesztetett új tantárgyból, a Sajtó és Nyilvánosságból (közkedvelt nevén SANYI) a salgótarjáni Madách Gimnázium diákjai.

A Lapkiadók Egyesülete az olvasásra nevelési mozgalmának keretében azt tűzte ki céljául, hogy a nyilvánosság fogalomkörébe tartozó, akár helyi, akár társadalmi szintű jelenségek megértését, azok alakításának módszereit, illetve azok gyakorlását tantárgyi szintre emeli, a sajtó mint oktatási eszköz felhasználásával.

A Madách Gimnázium hosszú évek óta részt vesz az MLE olvasásra nevelési programjaiban egyfajta módszertani kutató-fejlesztő bázisként, így mikor az új tantárgy a megvalósítás, az oktatási programba való beépítés szakaszába lépett, kézenfekvő volt, hogy ez itt történjen meg.

Az iskola fenntartója, Salgótarján Város Önkormányzata úttörő szerepet vállalt, mikor megteremtette a lehetőségét az új érettségi tárgy bevezetésének, felismerve azt, hogy a tantárgy a sajátja mellett más tárgyak elméleti anyagainak felhasználásában is segít.  Ezenkívül olyan módszertani ismereteket is nyújt a diákoknak, amelyek segítségével könnyebb az információk rendezése, feldolgozása, elemzése, illetve komoly támaszt nyújthat a fiatalok erkölcsi, etikai értékrendjének kialakításában.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete a sikeres érettségi vizsga, illetve a kétéves képzés tapasztalatai alapján a tantárgyat felvevő iskolák körének jelentős kiszélesítését tervezi, Salgótarján mint módszertani központ részvételével, megfelelő szakmai támogatást nyújtva az érdeklődő oktatási intézményeknek.

 

Vonalban

Nincs

A honlap a MASZRE támogatásával jött létre.

Belépés