Olvasásra nevelés Faliújság Felhívások, hirdetmények Indul az 2016 TAVASZI HÍD és SANYI program

Indul az 2016 TAVASZI HÍD és SANYI program

Email Nyomtat PDF

Tisztelt Tanárnők, Tanár Urak, kedves Kollégák!

Az eddigi hagyományoknak megfelelően tavasszal, tervezetten február 29-én indítjuk a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottságának HÍD (Hírlapot a Diákoknak) aktuális kurzusát, mely várhatóan április 29-ig tart.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a programban eddig végzett munkájukat, reméljük, a továbbiakban is számíthatunk értékes együttműködésükre!

A jelentkezés határideje: 2016 február 05.

A Hírlapot a Diákoknak program keretében, annak ideje alatt, a résztvevő tanulócsoportok a Magyar Lapkiadók Egyesülete tagvállalatai által felajánlott sajtótermékekből összeállított csomagokat kapnak, akár napi rendszerességgel.

A program célja, hogy a sajtótermékek az iskolai oktatási tevékenység folyamatában kerüljenek felhasználásra, a lehető legkreatívabb módokon, oktatási segédeszközként hasznosulva, segítve ezzel a napi pedagógiai tevékenységet.

A programban részt vevő lapokat a már megszokott módon, tematizált lapcsoportokra bontjuk. Így választható a demokrácia, a társadalomismeret, a gazdaság, a természetismeret, a szövegértés lapcsoport, melyek összeállításánál a csoportra jellemző tematikájú kiadványok erősebben súlyozottak.

A kiadókkal a kiadványok köréről és a pontos példányszámokról az egyeztetés még folyik, de várhatóan az eddigiekhez hasonló kínálat kerül a csomagokba.

A résztvétel az oktatási intézmények számára díjmentes, amit cserébe kérünk, csupán annyi, hogy használják a kiadványokat a céloknak megfelelően!


JAVASLAT!

Javasoljuk, próbálják ki a SANYI (Sajtó és Nyilvánosság) projekt moduljait, melyek akár több különböző tanóra anyagához illeszthetők!

A 9-10. és 11-12. évfolyam moduljai letölthetők a Szertárból, INNEN!


A programba jelentkezni az alábbi linken, elektronikus űrlapon lehet, regisztráció illetve bejelentkezés után:

A jelentkezési határidő lejárt!

 

Munkájukhoz további nagyon sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel,

Jánossy Gábor
elnök
Magyar Lapkiadók Egyesülete
Olvasásra Nevelési Bizottság

Vonalban

Nincs

A honlap a MASZRE támogatásával jött létre.

Belépés