Átfogó koncepció

A jelenleg futó SÉTA és HÍD olvasásra nevelési programok helyébe lépő Sajtó és Nyilvánosság a tejes középiskolai tanulmányi időszakra nyújt átfogó pedagógiai programot.

Korszerű módszerek

A program eszközeként választott projekt módszer előnye többek között, hogy minden tanulóközösség számára egyedileg alakítható a helyi sajátosságok függvényében.

Akkreditált érettségi vizsgatárgy

A Sajtó és Nyilvánosság tanórán vagy tanórán kívül is alkalmazható, de önálló vagy modultárgyként tantervbe építve érettségi vizsga szervezhető belőle.

Olvasásra nevelés Honlap

Indul az 2010 ŐSZI HÍD és SANYI program

Email Nyomtat PDF

Tisztelt Tanárnők, Tanár Urak, kedves Kollégák!

Az eddigi hagyományoknak megfelelően ősszel, tervezetten október 18-án indítjuk a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottságának HÍD (Hírlapot a Diákoknak) aktuális kurzusát, mely várhatóan december 17-ig tart.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a programban eddig végzett munkájukat, reméljük, a továbbiakban is számíthatunk értékes együttműködésükre!

Utolsó frissítés: 2010 október 01. (péntek) 14:22 Bővebben...

SANYI "évnyitó" szakmai nap a Madáchban

Email Nyomtat PDF

A salgótarjáni Madách Gimnázium  Sajtó és Nyilvánosság Országos Módszertani Központ a tantárgy tanítási és érettségi tapasztalatainak közzétételére és átadására szakmai találkozó megrendezését tervezi, szeptember 18-án, Salgótarjánban.

Minden a tantárgy után érdeklődő kollégát szeretettel várnak!

 

Utolsó frissítés: 2010 szeptember 08. (szerda) 23:28

Először érettségiztek a SANYI-sok

Email Nyomtat PDF

Sikeresen debütált az új érettségi tantárgy

Először tettek érettségit a Magyar Lapkiadók Egyesülete által fejlesztetett új tantárgyból, a Sajtó és Nyilvánosságból (közkedvelt nevén SANYI) a salgótarjáni Madách Gimnázium diákjai.

Utolsó frissítés: 2010 július 10. (szombat) 00:54 Bővebben...

Te vagy az én emberem!

Email Nyomtat PDF

Pályázat interjúkészítésre 6–14 éves diákoknak

Várjuk azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek kielégíteni kíváncsiságukat egy felnőtt iránt úgy, hogy újságban megjelentethető interjút is készítenek vele. Mi létrehozzuk a személyes kapcsolatot a kiválasztott személlyel, a kisdiák pedig faggathatja az interjúalanyt kénye-kedve szerint, majd megörökíti a beszélgetést írásban, amit nyomtatásban megjelentetünk a lapokban.

Utolsó frissítés: 2010 március 05. (péntek) 14:55 Bővebben...

Házhoz megy a Magyar Napló

Email Nyomtat PDF

Speciális irodalomórákra vállalkozik a Magyar Napló szépirodalmi folyóirat!

Idén március és április folyamán, a HÍD-program keretében, szerkesztőségünk felajánlásából, ismét eljut az Önök iskolájába a Magyar Napló szépirodalmi folyóirat. Úgy gondoljuk, hogy a folyóirattal foglalkozó diákok jobban megismerhetik lapunkat és az irodalmi életet, ha személyesen is találkozhatnak szerzőinkkel vagy szerkesztőinkkel.

Utolsó frissítés: 2010 február 12. (péntek) 09:29 Bővebben...

5 / 6 oldal

HÍD

HÍrlapot a Diákoknak
Az MLE országos olvasásra nevelési programja az újságkészítés fázisaitól az értő olvasóvá válásig.

LADIK

LApot a DIáKoknak!
A megyei lapok kiadói által szervezett országos médiavetélkedő az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára.

SÉTA

Sajtó És TAnulás
Az MLE három megyei lapkiadó tagvállalata által életre hívott program újságírást kedvelő középiskolás diákok körében népszerű.